Het Europese keurmerk voor Psychotherapie

 

Het ECP is het Europese keurmerk voor Psychotherapie. Het keurmerk staat voor professionaliteit en integriteit van de therapeut. Het ECP is een waarborg voor goede zorg voor jou. De therapie gaat uit van je eigen gezondheid als basis, en bekijkt je niet als een medisch object dat ‘gerepareerd’ moet worden. Je kunt erop vertrouwen dat elke bij het ECP aangesloten therapeut streng gescreend en hoogopgeleid is en deze de vakkennis voortdurend up to date houdt.

De kwaliteit van de zorg van een ECP-therapeut is daarom bijzonder hoog. De Nederlandse Associatie voor Psychotherapie is de Nederlandse dochterorganisatie van de European Association for Psychotherapy die deze kwaliteit borgt. De BNVIP is de Belgische equivalent. Therapiepraktijk Susan is lid van de Nederlandse, Belgische en Europese Associatie voor psychotherapie.

 

 

 

De visie van een ECP gecertificeerde therapeut

De ECP-therapeut is onderscheidend. Het ECP gaat ervan uit dat je zelf het beste weet wat goed voor je is. Je gezonde functioneren staat bij mij voorop. De visie van de ECP therapeut is: je bént niet je klacht, je hébt een klacht. Je werkt samen met de ECP-therapeut om de gestelde doelen te bereiken. klik hier voor meer informatie over gesprekstherapie in mijn praktijk in Breda of op deze link voor informatie over EMDR.