EMDR in Breda

 

Ervaar je in het heden last van een bepaalde gebeurtenis vanuit het verleden en lukt het je niet om dit te neutraliseren? Ervaar je iedere keer opnieuw emotionele last in een gelijk lijkende situatie, terwijl zich dit niet in het heden afspeelt? Heb je bepaalde angsten, terwijl je weet dat dit niet reëel is en ervaar je er last van?

 

EMDR in Breda

Wellicht is EMDR in Breda dan een passende therapie voor jou. Mijn naam is Susan en ik ben EMDR therapeut in Breda. EMDR therapie helpt om de gebeurtenis, de herinnering of de gedachte te ontdoen van de grote emotionele lading. Het kan gaan om een gebeurtenis in het verleden of om een angst of fobie voor iets. EMDR is een kortdurende therapievorm, maar heeft wel meestal meerdere sessies nodig. Hoeveel EMDR sessies er nodig zijn, bepalen we samen.

 

Trauma en EMDR

Trauma en EMDR is een veelvoorkomende combinatie. Een typisch kenmerk van een trauma gerelateerde gebeurtenis is, dat als aan deze situatie wordt teruggedacht of wanneer er iets gebeurt dat op die situatie lijkt van toen, je lichaam reageert alsof het in het heden plaatsvindt, terwijl dit niet zo is. Dit wordt ook wel PTSS genoemd. De situatie of een gelijk-lijkende situatie roept in het heden nog steeds die sterke emotionele reacties op van toen. Dit wordt als last ervaren in het hier en nu. Met EMDR sessies kan dit worden opgelost. Deze vorm van EMDR geef ik als EMDR therapeut in Breda.

Angst, fobie en EMDR

Bij angst of een fobie en EMDR gaat het vooral om het idee dat de kans dat een bepaalde situatie zich gaat voordoen erg groot wordt geacht. Het gevoel van angst over een rampscenario dat zich op zeer korte termijn zal gaan voordoen, is overheersend. Dit leidt tot aangepast gedrag. Dit wordt het principe van ex-consequentia genoemd: ‘If I feel anxious, there must be danger’. In feite wordt er door het menselijke systeem onbewust een foutieve kansberekening gemaakt. Middels EMDR kan gevoelsmatig de ervaren kansverwachting van het rampscenario worden verlaagd. Het gevolg is dat de situatie niet meer hoeft te worden vermeden.

Deze vorm van EMDR voor angst of fobie geef ik als EMDR therapeut in Breda. Het aantal EMDR sessies dat hiervoor nodig is, bespreken we samen. Dit kan zeer verschillend zijn per persoon en per situatie.

 

Bij welke klachten helpt EMDR?

 

Enkele voorbeelden waarbij EMDR kan helpen:

  • Nare ervaring (bijvoorbeeld op de werkvloer, tijdens een opleiding, tijdens uitgaan of in een andere setting)
  • Blijvende angst of boosheid (bijvoorbeeld na grensoverschrijdend gedrag)
  • Pest ervaring
  • PTSS
  • Fobieën en paniekaanvallen
  • Medisch trauma
  • Verkeersongeluk
  • Geweldsincident
  • Brand of natuurramp
  • Oorlogssituatie

Ben je op zoek naar EMDR therapie in Breda, Zundert, Etten-Leur, Roosendaal of omgeving?

 

Therapie Susan in Breda geeft EMDR sessies. Ik hanteer geen wachtlijst, je kunt meteen bij mij terecht. Stuur mij een bericht, bel me of plan zelf je eerste afspraak via de online agenda.

 

Lees meer over hoe EMDR werkt via deze link: https://www.therapie-susan.nl/hoe-werkt-emdr-in-breda/