Hulp bij depressie in Breda

 

Woorden geven aan hetgeen je voelt en wat er in je omgaat, is een eerste hulp bij depressie. Het brengt enige opluchting. Erover praten met een onafhankelijk professioneel persoon, die niet oordeelt en geen onderdeel is van je privé-omgeving, geeft je in eerste instantie ondersteuning bij jouw lastige situatie. Ik luister.

Wat is een depressie?

Van een depressie of depressieve gevoelens is sprake als er gedurende een langere periode (2 weken) gevoelens worden ervaren van somberheid, lusteloosheid, verlies van interesse of een onvermogen om ergens van te genieten. Je beschouwt deze gevoelens voor jezelf niet als normaal.

Depressieve gevoelens ervaren gaat ook over de tekorten van het leven te kunnen leven. De tekorten zijn er. Het is soms erg moeilijk om deze te moeten leven. Dan kun je de voeling verliezen met het kunnen genieten in het leven. Sombere gevoelens krijgen de overhand.

Oorzaken depressie

De oorzaken van een depressie zijn per persoon verschillend. Er kan niet één speciale oorzaak worden aangewezen die in het algemeen geldt voor het ontstaan van een depressie of depressieve en/of sombere gevoelens bij iemand. Ieder mens is uniek en heeft eigen ervaringen in het leven. De depressieve en sombere gevoelens zijn heel vaak het gevolg van een combinatie van factoren op meerdere gebieden tegelijk.

Mijn werkwijze

Als je mij hierover benadert, is mijn eerste stap om jou te leren kennen. Ik hoor graag wat je bezighoudt en waar je depressieve gevoelens over gaan. Met aandacht kijk ik samen met jou naar jouw leven en je huidige situatie.

We gaan in op jouw draagkracht en draaglast en verbeteren deze verhouding. Daarna kunnen we wat dieper ingaan op de route die je bewandelt richting de depressie of sombere stemming. Meer inzicht, betekent meer begrip. Vanuit hier kunnen we veranderingen aanbrengen.

Naast gesprekstherapie kan ik verschillende werkvormen inzetten als opstellingswerk, EMDR en werken met de Window of Tolerance.

Ben je op zoek naar begeleiding bij depressie, depressieve of sombere gevoelens in Breda, Zundert, Etten-Leur, Roosendaal of omgeving?

Therapiepraktijk Susan in Breda hanteert geen wachtlijsten, je kunt meteen bij mij terecht. Plan zelf je eerste afspraak via de online agenda!