Hoe werkt EDMR in Breda?

 

Wellicht vraag je je af hoe EMDR werkt. Mijn naam is Susan en ik ben EMDR therapeut in Breda. EMDR therapie helpt om de gebeurtenis, de herinnering of de gedachte te ontdoen van de grote emotionele lading. Het kan gaan om een gebeurtenis in het verleden of om een angst of fobie voor iets. EMDR is een kortdurende therapievorm, maar heeft wel meestal meerdere sessies nodig. Hoeveel EMDR sessies er nodig zijn, bepalen we samen.

Hoe EMDR werkt

Hoe EMDR werkt is een veelgestelde vraag. In mijn therapie praktijk in Breda kun je terecht voor EMDR. EMDR is een afkorting en staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR werkt als volgt. Zoals je lichaam in staat is een verwonding te genezen, zo kan je brein nare gebeurtenissen verwerken. Maar zowel bij lichamelijke als bij emotionele wonden is de situatie soms dusdanig dat er hulp van buitenaf nodig is om het herstel op gang te brengen. Eén manier om dat te doen, is het gebruik van EMDR.

 

Met EMDR wordt de remslaap nagebootst door middel van geluid (tikjes of klikjes), handbewegingen van de therapeut of lichtbewegingen die je met je ogen moet volgen (snelle oogbewegingen). De remslaap is de slaap waarin je normaal gesproken gebeurtenissen van overdag verwerkt. De gebeurtenis die je parten speelt, heeft een dusdanige impact op je gehad, dat de emotionele lading snel oproepbaar is. Met EMDR kunnen we ervoor zorgen dat de emotionele lading eraf gaat en de herinnering overblijft als een redelijk neutraal geheel.

Lees meer over EMDR op mijn blog via deze link: https://www.therapie-susan.nl/blog/emdr/

 

 

Wat EMDR is

Om erachter te komen wat EMDR is en hoe het werkt, is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende therapievorm, het aantal EMDR sessies kan beperkt zijn. Als het gaat om een trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele sessies in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

 

Ben je op zoek naar EMDR therapie in Breda, Zundert, Etten-Leur, Roosendaal of omgeving?

Therapiepraktijk Susan in Breda geeft EMDR sessies. Ik hanteer geen wachtlijst, je kunt meteen bij mij terecht. Stuur mij een bericht, bel me of plan zelf je eerste afspraak via de online agenda.