EMDR Etten-Leur

 

Ben je op zoek naar EMDR in Etten-Leur of omgeving? Ervaar je in het heden last van een bepaalde gebeurtenis vanuit het verleden en lukt het je niet om dit te neutraliseren? EMDR is een kortdurende therapievorm en kan passend zijn voor jouw situatie.

EMDR is een afkorting en staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Met EMDR wordt de remslaap nagebootst, dit is de slaap waarin je normaal gesproken gebeurtenissen van overdag verwerkt. EMDR therapie helpt om de gebeurtenis, de herinnering of de gedachte te ontdoen van de grote emotionele lading. Het kan gaan om een gebeurtenis in het verleden of om een angst of fobie voor iets.

Trauma en EMDR

EMDR wordt veel ingezet bij een trauma. Een kenmerk van PTSS is wanneer er sprake is van een trauma gerelateerde gebeurtenis en dat als er aan deze gebeurtenis wordt gedacht of wanneer er een situatie plaatsvindt die (deels) lijkt op die gebeurtenis, je lichaam reageert alsof het in het heden plaatsvindt, terwijl dit niet zo is. Dit is een last in het hier en nu. Met EMDR sessies kan dit worden opgelost.

 

Acht fasen van EDMR

EMDR therapie bestaat uit 8 verschillende fasen. Verschillende fasen kunnen in 1 sessie aan bod komen. Bij EMDR wordt er gewerkt met oogbewegingen, geluiden of tikken van links naar rechts.

 
Bij welke klachten helpt EMDR?

Enkele voorbeelden waarbij EMDR kan helpen:

  • nare ervaring (bijvoorbeeld op de werkvloer, tijdens een opleiding of in een andere setting)
  • zware / traumatische bevalling (of getuige zijn van een zware / traumatische bevalling)
  • angst of fobie voor naalden / prikken (prikangst), voor dieren (bijvoorbeeld honden), voor een medische handeling (tandarts / operatie / prikangst), voor ziektes (eigen of die van anderen)
  • brand
  • overval
  • natuurramp
  • auto-ongeval of verwonding

Ben je op zoek naar EMDR therapie in Breda, Zundert, Etten-Leur of omgeving? Therapiepraktijk Susan hanteert geen wachtlijst, maak meteen een afspraak!