Ervaar je in het heden last van een bepaalde gebeurtenis vanuit het verleden en lukt het je niet om dit te neutraliseren? Ervaar je iedere keer opnieuw emotionele last in een gelijk lijkende situatie, terwijl zich dit niet in het heden afspeelt? Wellicht is EMDR dan een passende methode voor jou om die gebeurtenis te ontdoen van de emotionele lading die je toen gevoeld hebt, maar nu niet meer helpend is.

 

 

Wat is EMDR

EMDR is een kortdurende therapievorm en werkt als volgt. Zoals je lichaam in staat is een verwonding te genezen, zo kan je brein nare gebeurtenissen verwerken. Maar zowel bij lichamelijke als bij emotionele wonden is de situatie soms dusdanig dat er hulp van buitenaf nodig is, die helpt het herstel op gang te brengen. Eén manier om dat te doen, is het gebruik van EMDR. Met EMDR wordt de remslaap nagebootst, dit is de slaap waarin je normaal gesproken gebeurtenissen van overdag verwerkt. De gebeurtenis die je parten speelt, heeft een dusdanige impact op je gehad, dat de emotionele lading snel oproepbaar is. Met EMDR kunnen we ervoor zorgen dat de emotionele lading eraf gaat en de herinnering overblijft als een redelijk neutraal geheel.

 

EMDR in Breda

Je kunt bij mij in de praktijk in Breda of online terecht voor EMDR.

Therapiepraktijk Susan hanteert geen wachtlijst, je kunt meteen bij mij terecht. Mijn praktijk is gevestigd in gebouw Zuiderlicht in het centrum van Breda, in de omgeving van Etten-Leur, Roosendaal en Zundert.

Denk je dat EMDR iets voor jou is? Je bent van harte welkom. Plan zelf je eerste afspraak via de contact pagina!

Ik ontvang je graag in mijn therapiepraktijk in Breda en ik geef sessies online. Informeer naar de mogelijkheden!

 

 

 

 

Klik op deze link om te lezen over stress: https://www.therapie-susan.nl/blog/stress-gezond-of-ongezond/
Klik hier om meer te lezen over EMDR en angst: Angst en EMDR