Ervaar je in het heden last van een bepaalde gebeurtenis vanuit het verleden en lukt het je niet om dit te neutraliseren? Ervaar je iedere keer opnieuw emotionele last in een gelijk lijkende situatie, terwijl zich dit niet in het heden afspeelt? Wellicht is EMDR dan een passende methode voor jou om die gebeurtenis te ontdoen van de emotionele lading die je toen gevoeld hebt, maar nu niet meer helpend is.

 

 

Wat is EMDR

EMDR is een kortdurende therapievorm en werkt als volgt. Zoals je lichaam in staat is een verwonding te genezen, zo kan je brein nare gebeurtenissen verwerken. Maar zowel bij lichamelijke als bij emotionele wonden is de situatie soms dusdanig dat er hulp van buitenaf nodig is, die helpt het herstel op gang te brengen. Eén manier om dat te doen, is het gebruik van EMDR. Met EMDR wordt de remslaap nagebootst, dit is de slaap waarin je normaal gesproken gebeurtenissen van overdag verwerkt. De gebeurtenis die je parten speelt, heeft een dusdanige impact op je gehad, dat de emotionele lading snel oproepbaar is. Met EMDR kunnen we ervoor zorgen dat de emotionele lading eraf gaat en de herinnering overblijft als een redelijk neutraal geheel.

 

EMDR in Breda

Je kunt bij mij in de praktijk in Breda terecht voor EMDR. Tijdens de intake, die kosteloos is, bekijken we samen of dit de juiste methode is. Als we samen besluiten dat dit zo is, plannen we een vervolgsessie in die binnen een week plaatsvindt. Je kan kiezen uit één of meerdere losse sessies of een EMDR pakket.

Bij een EMDR pakket plannen we vier vervolgsessies in plaats van één. De eerste twee sessies wijden we volledig aan EMDR. De derde sessie is een reguliere therapie-sessie waarin we bespreken of en wat er nog meer speelt in je leven, zodat je meer inzicht krijgt in jezelf. De vierde sessie wijden we aan het verankeren van de behaalde resultaten.

 

Therapiepraktijk Susan hanteert geen wachtlijsten, je kunt meteen bij mij terecht.

 

Denk je dat EMDR iets voor jou is? Je bent van harte welkom. Plan nu je intake via de contact pagina. De eerste kennismaking en intake is kosteloos.

Ik ontvang je graag in mijn praktijk in Breda, ik geef sessies online en ik kom eventueel ook naar jou, thuis, op je werkplek of op een andere geschikte locatie. Informeer naar de mogelijkheden!

 

 

 

Klik op deze link om te lezen over stress: https://www.therapie-susan.nl/blog/stress-gezond-of-ongezond/