Hulp bij angst in Breda

 

Therapiepraktijk Susan biedt professionele hulp bij angst in Breda. Voor hulp bij angst is als eerste van belang om woorden te geven aan je gevoelens van angst. Dit brengt al enige opluchting. Het delen van je angstgevoelens met een onafhankelijke professional die niet oordeelt en geen onderdeel is van je privé-omgeving, geeft je enige ademruimte.

Wat is angst?

Angst is een verhoogd gevoel van waakzaamheid en alert zijn. Angstgevoelens komen in vele soorten voor en deze gevoelens horen bij het mens zijn. Het is een normale reactie van je systeem op een reële dreiging. Angst is een gevoel dat verwijst naar dreigend gevaar en dreigende risico’s die jouw voortbestaan negatief beïnvloeden. Jouw lichaam en zenuwstelsel reageren met je mee.

Maar als dit gevoel van angst niet noodzakelijk is voor de situatie waarin je je bevindt, kan het je behoorlijk in de weg zitten.

Window of Tolerance en angst

Je ‘Window of Tolerance’ is de zone waarbinnen je de stress-activatie van je eigen lichaam goed aankan. Een beetje verhoogde spanning of stress kan geen kwaad en kan zelfs goed van pas komen. Het gevoel van angst zorgt ervoor dat je boven je zone uitkomt. Je zenuwstelsel is plotseling in hoge staat van paraatheid, zelfs als er geen reëel gevaar is.  Dit staat ook bekend als de ‘vecht-, vlucht- of bevriezingsreactie’.

Mijn werkwijze

Als je mij hierover benadert, is mijn eerste stap om jou te leren kennen. Ik hoor graag wat je bezighoudt en hoe jouw gevoelens van angst zich openbaren. Met aandacht kijk ik samen met jou naar jouw leven en je huidige situatie.

Vervolgens gaan we dieper in op de gevoelens van angst. Als je je eigen angstreacties begrijpt, kun je steeds beter herkennen wanneer jouw ‘verdedigingsmodus’ aan gaat en waarom. Vervolgens kunnen we je ‘ingrijp-momenten’ bepalen.

EMDR is een therapie die zeer effectief is bij gevoelens van angst, deze vorm van therapie kunnen we ook inzetten. Daarnaast geef ik gesprekstherapie en kunnen we opstellingswerk inzetten.

Ben je op zoek naar hulp bij angst en angstgevoelens in Breda, Zundert, Etten-Leur, Roosendaal of omgeving?

Therapiepraktijk Susan in Breda hanteert geen wachtlijsten, je kunt meteen bij mij terecht. Plan zelf je eerste afspraak via de online agenda!