Angst en EMDR in Breda

 

EMDR kan zeer effectief zijn bij gevoelens van angst. Therapiepraktijk Susan biedt professionele hulp bij angst met EMDR in Breda.

Angst en paniek gaan vaak hand in hand en zijn normale menselijke reacties die ons waarschuwen voor reële dreigingen en zorgen voor alertheid.

Maar als dit gevoel van angst, volgens je eigen ratio, niet nodig is voor de situatie waarin je je bevindt, kan het je behoorlijk in de weg zitten.

EMDR en Angst

Hoewel angst een natuurlijke reactie is en het bij je systeem hoort, kan het je leven negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld omdat het niet in verhouding staat tot de situatie waarin je je bevindt.

EMDR is een effectieve therapievorm die kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en bijbehorende paniekaanvallen, bijvoorbeeld wanneer deze voortkomen uit nare gebeurtenissen in het verleden.

Rampscenario, Fobie en EMDR

Bij angst voor toekomstige rampscenario’s of een fobische angst zijn twee dingen van belang: de inschatting van de kans dat een bepaalde situatie zich voordoet en de aanzienlijke negatieve gevolgen hiervan. Deze intense gevoelens van angst en soms paniek kunnen leiden tot aangepast gedrag. Hoewel je mogelijk rationeel begrijpt dat dit niet nodig is, kunnen de angstgevoelens hardnekkig blijven.

Hoe werkt EMDR bij Rampscenario en Fobie

EMDR helpt bij het verminderen van angst bij toekomstige rampscenario’s en fobieën doordat negatieve gedachten en emoties die aan deze scenario’s zijn gekoppeld, worden geherstructureerd. Hierdoor wordt de intensiteit van de angst en paniek verminderd.

 

Mijn werkwijze

EMDR is een therapie die zeer effectief kan zijn bij gevoelens van angst. Naast EMDR geef ik gesprekstherapie en kunnen we opstellingswerk inzetten.

Ontdek hoe EMDR je kan helpen! Zet vandaag een eerste stap naar een leven met minder angst en meer ruimte voor jezelf.

Ben je op zoek naar professionele hulp bij angst en paniekgevoelens in de omgeving Breda, Zundert, Etten-Leur of Roosendaal?

Therapiepraktijk Susan in Breda hanteert geen wachtlijsten. Je kunt meteen bij mij terecht en je bent van harte welkom! Plan zelf je eerste afspraak via de online agenda!