Hulp bij rouw in Breda

 

Bij iedere verandering in het leven hoort ook een vorm van verlies en verlies verwerking. Therapiepraktijk Susan geeft begeleiding bij het verwerken van verlies en rouw in Breda. Het ervaren van een ingrijpend verlies in het leven kan vele verschillende gevoelens met zich mee brengen. Ieder mens heeft een eigen en uniek pad als het gaat over het omgaan met een ingrijpend verlies, rouw en rouwverwerking.

Een proces van verweven

Er bestaat geen eenduidige richtlijn voor rouw. Iedereen rouwt op een eigen manier. Ik spreek liever van ‘verweven’ in plaats van ‘verwerken’. Rouw is een proces. Een proces waarin het ingrijpende verlies langzaam verweven wordt in jouw eigen levensverhaal. In dit proces kan ik je begeleiden, op een manier die voor jou past.

 
Verbinding en afscheid

In het leven verbinden we ons met vele mensen, dieren, situaties en toekomstperspectieven. Verbinden betekent ook op enig moment verlies en afscheid. Verlies overkomt je. Bijvoorbeeld door het overlijden van een dierbare, verlies van een kind, verlies van werk of van gezondheid. Afscheid moet je nemen.

We werken toe naar het op een passende manier integreren van het geleden verlies in je levensverhaal. Daarvoor kan ik verschillende werkvormen toepassen. Maar jij bent voor mij het belangrijkste. We maken jouw handleiding voor het verweven van jouw ingrijpende verlies in je gehele levensverhaal.

 

Mijn werkwijze

Als eerste luister ik naar jouw verhaal met al jouw gevoelens. Die staan voor mij centraal. Door in een rustige en kalme omgeving woorden te kunnen geven aan je eigen gevoelens kun je ‘ervaren, zonder je erin te laten meeslepen’.

Op deze manier ontstaat een klein beetje kalmte in je eigen systeem. En deze kalmte zorgt ook weer voor een beetje ruimte in je eigen systeem. Dit voelt als een stukje opluchting. En als ‘niet meer vastzitten’.

Van daaruit gaan we verder. Middels gesprekstherapie of één van de andere werkvormen, zoals opstellingswerk, EMDR of het werken met het venster van verduren.

Ben je op zoek naar hulp bij rouw of begeleiding bij verlies en rouw in de omgeving van Breda, Zundert, Etten-Leur of Roosendaal?

Therapiepraktijk Susan in Breda hanteert geen wachtlijsten, je kunt meteen bij mij terecht. Plan zelf je eerste afspraak in de online agenda!